Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ατομικά γαλακτομπούρεκα

28/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

1 λίτρο γάλα

1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό

1 1/2 φλυτζάνα ζάχαρη

4 αυγά χτυπημένα ελαφρώς

2 βανίλιες

1 πακέτο φύλλο Βυρηττού

1 πλάκα βούτυρο ,που το λιώνουμε.

Για το σιρόπι

2 1/2 φλυτζάνες ζάχαρη

2 φλυτζάνες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις αρχίζει να φουσκώνει το μείγμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.

Με αυγοδάρτη ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενσωματωθούν τα αυγά στο μείγμα.

Βάζουμε για άλλα 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.

Αποσύρουμε και καθώς περιμένουμε να κρυώσει ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη.

Όταν αρχίσει να κοχλάζει το μείγμα μας μετράμε 3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από το μάτι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 -170 Βαθμούς.

Κόβουμε τα φύλλα μας στη μέση ώστε να δημιουργηθούν 2 ορθογώνια.

Παίρνουμε το ένα φύλλο , αλείφουμε την επιφάνειά του με το λιωμένο βούτυρο και βάζουμε 2 κουταλιές από την κρέμα μας στην πάνω πλευρά του φύλλου ,στο κέντρο του.

Διπλώνουμε το φύλλο από δεξιά και αριστερά και προσεκτικά από πάνω προς τα κάτω ,κάνοντάς το σαν ρολό.

Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ ταψί τα ατομικά μας γαλακτομπούρεκα και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Με το που βγει καυτό από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι.

Αφήνουμε να ρουφήξει όσο σιρόπι μπορεί και σερβίρουμε μετά από μια ώρα.

Πηγή: cookingtherapy.gr

Previous Post

Ραβανί με ινδοκάρυδο και φιλέ αμυγδάλου σιροπιαστό

Next Post

Τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι

Next Post
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

Τούρτα σοκολάτα πορτοκάλι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ