Υλικά
500 γρ αθερίνα
λίγο αλεύρι για αλεύρωμα
αλάτι
μισό λεμόνι
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Πλένουμε την αθερίνα.
Την αλατίζουμε.
Την πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλευρώνουμε.
Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.
Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.
Ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.
Μυστικά
Τα 100γρ αθερίνα έχουν σχεδόν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο κι επίσης, περιέχει και πάρα πολύ φώσφορο.
Και κυρίως δεν χρειάζεται καθάρισμα
Όταν το βγάζετε από το τηγάνι τοποθετείστε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.
Προσοχή το λάδι όταν τοποθετείτε την αθερίνα πρέπει να είναι πολύ καυτό!!!
Πηγή: emediprolhpshygeias.blogspot.gr