Αθερίνα Τηγανητή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

1 κ. αθερίνα,
1 1/2 φλ. αλεύρι,
2 κ.γλ. ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το τηγάνι,
λεμόνι για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια μας να τα αλευρώσουμε.
Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην μας καούν.
Σερβίρουμε με αρκετό χυμό λεμόνι και σαλάτα εποχής.

Πηγή: xanthitimes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανιτή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Αθερίνα: 600 γρ. περίπου

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού κι επιπλέον αν χρειαστεί

Πιπέρι καγιέν: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Αλεύρι: 1 κούπα

Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι): μπόλικο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Πλένετε την αθερίνα και την στεγνώνετε όσο μπορείτε.

Σε μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψάρια, κλείνετε την σακούλα και την ανακινείτε να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα ταρακουνάτε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγα – λίγα τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αν θέλετε τους προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανιτή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Αθερίνα: 600 γρ. περίπου

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού κι επιπλέον αν χρειαστεί

Πιπέρι καγιέν: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Αλεύρι: 1 κούπα

Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι): μπόλικο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Πλένετε την αθερίνα και την στεγνώνετε όσο μπορείτε.

Σε μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψάρια, κλείνετε την σακούλα και την ανακινείτε να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα ταρακουνάτε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγα – λίγα τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αν θέλετε τους προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα Τηγανητή

1 λεπτά ανάγνωσης

 

Υλικά

1 κ. αθερίνα,
1 1/2 φλ. αλεύρι,
2 κ.γλ. ρίγανη,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το τηγάνι,
λεμόνι για το σερβίρισμα.
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τις αθερίνες μας και αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, ρίγανη και ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψαράκια μας να τα αλευρώσουμε.
Ρίχνουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά προσέχοντας να μην μας καούν.
Σερβίρουμε με αρκετό χυμό λεμόνι και σαλάτα εποχής.

Πηγή: xanthitimes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανητή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ αθερίνα

λίγο αλεύρι για αλεύρωμα

αλάτι

μισό λεμόνι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα

Οδηγίες

Πλένουμε την αθερίνα.

Την αλατίζουμε.

Την πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλευρώνουμε.

Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.

Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε  φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.

Μυστικά 

Τα 100γρ αθερίνα έχουν σχεδόν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο κι επίσης, περιέχει  και πάρα πολύ φώσφορο.

Και κυρίως δεν χρειάζεται καθάρισμα

Όταν το βγάζετε από το τηγάνι τοποθετείστε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.

Προσοχή το λάδι όταν τοποθετείτε την αθερίνα πρέπει να είναι πολύ καυτό!!!

Πηγή: emediprolhpshygeias.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανιτή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Αθερίνα: 600 γρ. περίπου

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού κι επιπλέον αν χρειαστεί

Πιπέρι καγιέν: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Αλεύρι: 1 κούπα

Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι): μπόλικο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Πλένετε την αθερίνα και την στεγνώνετε όσο μπορείτε.

Σε μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψάρια, κλείνετε την σακούλα και την ανακινείτε να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα ταρακουνάτε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγα – λίγα τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αν θέλετε τους προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανιτή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Αθερίνα: 600 γρ. περίπου

Αλάτι: 1 κουταλάκι τσαγιού κι επιπλέον αν χρειαστεί

Πιπέρι καγιέν: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Αλεύρι: 1 κούπα

Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι): μπόλικο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Πλένετε την αθερίνα και την στεγνώνετε όσο μπορείτε.

Σε μεγάλη σακούλα τροφίμων βάζετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ψάρια, κλείνετε την σακούλα και την ανακινείτε να καλυφθούν καλά τα ψάρια. Τα βγάζετε από την σακούλα και τα βάζετε σε σουρωτήρι, τα ταρακουνάτε να πέσει το περιττό αλεύρι.

Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα ή σε βαθύ κατσαρολάκι. Προσθέτετε λίγα – λίγα τα ψάρια και τα τηγανίζετε για 2 – 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Αν θέλετε τους προσθέτετε λίγο αλάτι ακόμη.

Τα σερβίρετε ζεστά με φρεσκοκομμένο λεμόνι.

Πηγή: radicio.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Αθερίνα τηγανητή

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

500 γρ αθερίνα

λίγο αλεύρι για αλεύρωμα

αλάτι

μισό λεμόνι

ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ρίγανη και θυμάρι για πασπάλισμα

Οδηγίες

Πλένουμε την αθερίνα.

Την αλατίζουμε.

Την πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλευρώνουμε.

Την ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο να τηγανιστεί.

Μόλις ροδίσει την βγάζουμε και τη βάζουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε  φρέσκο θυμάρι από πάνω και σερβίρουμε.

Μυστικά 

Τα 100γρ αθερίνα έχουν σχεδόν την ημερήσια συνιστώμενη δόση σε ασβέστιο κι επίσης, περιέχει  και πάρα πολύ φώσφορο.

Και κυρίως δεν χρειάζεται καθάρισμα

Όταν το βγάζετε από το τηγάνι τοποθετείστε στο πιάτο χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι.

Προσοχή το λάδι όταν τοποθετείτε την αθερίνα πρέπει να είναι πολύ καυτό!!!

Πηγή: emediprolhpshygeias.blogspot.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο