Υλικά
Ελαιόλαδο
Ρίγανη φρέσκια
Σκόρδο
Πιπεριά καυτερή
Λεμονοθύμαρο
Οδηγίες
Παίρνουμε γυάλινα μπουκάλια ανάλογα με το πόσο αρωματικό ελαιόλαδο θέλουμε να φτιάξουμε.
Βάζουμε σε κάθε μπουκάλι από 1 καυτερή πιπεριά, 1 σκελίδα σκόρδου καθαρισμένη, 2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και μερικά κλωναράκια λεμονοθύμαρο.
Γεμίζουμε τα μπουκάλια μας με ελαιόλαδο, τα κλείνουμε καλά και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό μέρος.
Σε περίπου 1 εβδομάδα το αρωματικό μας ελαιόλαδο είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα ποσοστό από το ελαιόλαδο που βάζουμε στην σαλάτα μας, καθώς και στο σοτάρισμα μιας και τα αρώματά του καθιστούν περιττό το έξτρα πολτοποιημένο σκόρδο.
Ενισχύει γευστικά κάθε παρασκευή μας είτε είναι κρύο είτε ζεστό πιάτο.
Πηγή: chefoulis.gr