Υλικά
200 γραμμάρια φρέσκος χυμός λεμονιού
50 γραμμάρια πηκτίνη σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια σιρόπι γλυκόζης
Εκτέλεση
1. Μαγειρέψτε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το χυμό λεμονιού, την πηκτίνη και τη σόδα ανακατεύοντας μέχρι να πάρει το μείγμα σας βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
2. Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλτε τη ζάχαρη μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα σας να πάρει βράση. Σταματήστε το ανακάτεμα και βάλτε το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής στο μείγμα. Απομακρύνετε από τη φωτιά όταν δείξει 138 βαθμούς.
3. Αδειάστε το σιρόπι σας στην κατσαρόλα με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
4. Απομακρύνετε το μείγμα σας από το μάτι και αδειάστε το σε ένα βουτυρωμένο ελαφρά ταψάκι. Σκεπάστε το με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
5. Πλάστε μπαλίτσες (όπως στα τρουφάκια), βουτώντας κάθε φορά τα χέρια σας σε ζάχαρη άχνη (το μείγμα σας είναι κολλώδες και αν δεν κάνετε το παραπάνω θα κολλάει πολύ στα χέρια σας). Βουτήξτε κάθε μπαλάκι σε κρυσταλλική ζάχαρη και αποθηκεύστε τα ζελεδάκια σας σε ένα σκεύος. Σκεπάστε τα και διατηρήστε τα στο ψυγείο.
Πηγή: www.queen.gr