Δευτέρα, 26 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

27/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κουνέλι λαδορίγανη στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά:

900 γρ. αρνί από το μπούτι χωρίς κόκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 φύλλα δάφνης
5 κλαράκια θυμάρι ή δενδρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2,5 ml ζάχαρη
75 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κλαράκια δεν
μετρολίβανο για γαρνιτούρα ψιλές.
το κόλιαντρο
150 ml γιαούρτι στραγγιστό
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο ​​κόλιαντρο
10 ml τριμμένο κρεμμυδάκι φρέσκο

Οδηγίες:                                   

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί το κρέας

Για τον κρέα
1. Κόβουμε το αρνί σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε μπολ.

  1. Αναμειγνύουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύνουμε με το μείγμα το αρνί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ

  1. Σουρώνουμε την κρέα και το περνάμε σε σουβλάκια.
  2. Τα τοποθετούμε σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζουν τα κατά διαστήματα.
  3. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο.

Σερβίρουμε με τις ψημένες φέτες λεμονιού και το γιαούρτι με το κόλιανδρο.

Συμβουλές

Αν σας αρέσει ένα ασιατικό twist προσθέστε λίγο τζίντζερ! Επίσης μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το αρνί με χοιρινό κρέας. Για να μην καούν οι άκρες από τα σουβλάκια τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: gourmed.gr

Previous Post

Μεσαρά: Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Βαγγέλη Πρωτογεράκη

Next Post

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

Next Post
Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

Κεμπάπ και χυλοπίτες σε πακετάκια φύλλου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ