Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο

27/02/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά:

900 γρ. αρνί από το μπούτι χωρίς κόκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3 φύλλα δάφνης
5 κλαράκια θυμάρι ή δενδρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2,5 ml  ζάχαρη
75 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κλαράκια δενδρολίβανο για γαρνιτούρα
ψιλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Για το γιαούρτι με το κόλιαντρο
150 ml γιαούρτι στραγγιστό
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
15 ml ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
10 ml τριμμένο κρεμμυδάκι φρέσκο

Οδηγίες:

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το κόλιανδρο, το δυόσμο και το κρεμμύδι.

Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί το κρέας

Για το κρέας
1. Κόβουμε το αρνί σε τετράγωνα κομματάκια και τα βάζουμε σε μπολ.

  1. Αναμειγνύουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Περιχύνουμε με το μείγμα το αρνί και το αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκρίλ

  1. Σουρώνουμε το κρέας και το περνάμε σε σουβλάκια.
  2. Τα τοποθετούμε σε σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
  3. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με το δενδρολίβανο.

Σερβίρουμε με τις ψημένες φέτες λεμονιού και το γιαούρτι με το κόλιανδρο.

Tips

Αν σας αρέσει ένα ασιατικό twist προσθέστε λίγο τζίντζερ! Επίσης μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το αρνί με χοιρινό κρέας. Για να μην καούν οι άκρες από τα σουβλάκια τυλίξτε τις με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: gourmed.gr

Previous Post

Χοιρινό λεμονάτο με γιαχνερά χόρτα μαγειρεμένα στο Βροντήσι

Next Post

Κουνέλι λαδορίγανη στο φούρνο

Next Post
Χοιρινά σνίτσελ με πουρέ πατάτας

Κουνέλι λαδορίγανη στο φούρνο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ