ΥΛΙΚΑ
Για το αρνί
1 αρνίσιο μπούτι
2 σκ. σκόρδο
2 κρεμμύδια
Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Δεντρολίβανο
1-2 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
Λίγο στακοβούτυρο
1 ποτήρι νερό Θυμάρι
Για τις πατάτες
4 πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
¾ του ποτηριού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το αρνί
Χαράζουμε το κρέας και μετά ρίχνουμε χοντρό αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.
Στα ανοίγματα που έχουμε δημιουργήσει βάζουμε το σκόρδο.
Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο, ρίχνουμε δεντρολίβανο και σκόρδο. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας, βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα στα 4 και προσθέτουμε το νερό και το λάδι.
Αλείφουμε με ένα πινέλο το κρέας με το μέλι και πασπαλίζουμε μόνο στη σάλτσα θυμάρι. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 20′.
Για τις πατάτες
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και δεντρολίβανο.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
Πηγή: megatv.com