Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνί με σιουφιχτά μακαρόνια

04/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγνόπιτες Κρήτης
0
SHARES
Share on Facebook

Yλικά

  • 1 κιλό αρνί, σε μερίδες (μαζί και κανένα παϊδάκι)
  • 1½ λίτρο νερό (περίπου)
  • 500γρ. σιουφιχτά μακαρόνια (έτοιμα του εμπορίου)
  • ½ φλιτζάνι στάκα προαιρετικά
  • ανθότυρο ξερό τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε το κρέας στο νερό με αλάτι και πιπέρι για 40-60 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και πιπέρι και το κρατάτε ζεστό στην άκρη.
Στραγγίζετε το ζωμό και προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται ακόμα για να έχει η κατσαρόλα περίπου ενάμισι λίτρο ζωμό. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε τα σιουφιχτά και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν το ζωμό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.
Σερβίρετε τα σιουφιχτά, τα περιχύνετε με λιωμένη στάκα και τα πασπαλίζετε με ανθότυρο. Τοποθετείτε από μια μερίδα κρέας ή ένα δυο παϊδάκια δίπλα από τα σιουφιχτά.

Tips

Εφόσον το αρνάκι που θα χρησιμοποιήσετε έχει πολύ λίπος, μπορείτε να μην περιχύσετε τα ζυμαρικά με στάκα, για να γίνει το φαγητό πιο ελαφρύ.

Παραλλαγή: Μπορείτε να φτιάξετε τα σιουφιχτά με σκέτο νερό. Τότε θα τα βράσετε όπως αναφέρεται στη συνταγή, αλλά θα τα βγάλετε από το νερό τους σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και θα τα περιχύσετε με λιωμένη στάκα. Σερβίρετε με τριμμένο ανθότυρο ή άλλο σκληρό τυρί. Επίσης, μπορείτε να συνοδεύσετε τα σιουφιχτά με ψητά παϊδάκια αντί για βραστά.

Τα ζυμαρικά στην Κρήτη είναι κυρίως σπιτικά και γίνονται την τελευταία στιγμή λίγο πριν το μαγείρεμά τους. Από τα πιο γνωστά είναι τα σιουφιχτά που παίρνουν τη μορφή τους όταν βουτιούνται τα δάχτυλα μέσα σε μικρά κορδόνια ζύμης έτσι ώστε να μένουν αδειανά στο κέντρο. Συνήθως τα τρώνε απλώς βρασμένα με λιωμένο βούτυρο (στάκα) και πασπαλισμένα με ξυσμένο ανθότυρο. Υπάρχουν όμως και παραλλαγές με βραστό κρέας όπως η παρακάτω συνταγή. Για διευκόλυνση αγοράστε έτοιμα σιουφιχτά του εμπορίου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Αγνόπιτες Κρήτης

Next Post

Σαρικόπιτες Κρήτης! Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Next Post
Αγνόπιτες Κρήτης

Σαρικόπιτες Κρήτης! Εύκολη και γρήγορη συνταγή

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ