Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

27/12/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 6

  • 2 κιλά αρνί από σπάλα, σε μικρά κομμάτια
  •  12 αγκινάρες, καθαρισμένες και κομμένες στα δύο (δες πώς τις καθαρίζουμε εδώ)
  •  10 φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
  •  6 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες, ακαθάριστες (ή όσες θέλουμε)
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  500 ml κρασί λευκό
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  1 ματσάκι μάραθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  •  τα φυλλαράκια από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  χυμός από 1 – 2 λεμόνια ή όσο μας αρέσει
  •  6 κρόκοι αυγών*
  •  αλάτι, πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το αρνί και το σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές.
  2. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το αρνί από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα.
  3. Πετάμε όλο το περιττό λίπος, εκτός από 1 κουτ. σούπας, και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  4. Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, τη δάφνη, το κρασί και 200 ml νερό. Μόλις τα υγρά κοχλάσουν, ξαφρίζουμε για 10 λεπτά περίπου – όχι με τρυπητή κουτάλα.
  5. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Τότε, το κρέας πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο.
  6. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  7. Σβήνουμε τη φωτιά. Πετάμε τις σκελίδες σκόρδου και το δαφνόφυλλο.
  8. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τους κρόκους των αυγών (ή ολόκληρα τα αυγά) με το χυμό λεμονιού.
  9. Ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά, ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο, με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μάραθο και το δυόσμο και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.

Μυστικά

*  Με τους κρόκους το αυγολέμονο αποκτά βελούδινη υφή – μπορούμε φυσικά να βάλουμε ολόκληρα τα αυγά, οπότε θα γίνει πιο αφράτο.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Το σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ

Next Post

Κρητικά καλιτσούνια

Next Post
Αρνί με αγκινάρες αυγολέμονο

Κρητικά καλιτσούνια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ