Υλικά
2 κιλά αρνί ζυγούρι (μπροστινό)
μισό κιλό κρεμμύδια ξερά
6 ντομάτες αποφλοιωμένες, κόκκινες
2 κουταλάκια αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια τσαγιού άγουρα σταφύλια
Χόρτα βρασμένα
Διαδικασία
Βήμα 1: Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Βήμα 2: Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το λάδι τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες.
Βήμα 3: Προσθέτουμε το κρέας και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με τα κρεμμύδια.
Βήμα 4: Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό, το αλατοπίπερο, την κανέλα και τις τριμμένες ντομάτες και τ’ αφήνουμε στη φωτιά περίπου 1 1/2 ώρα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
Βήμα 5: Προς το τέλος, ρίχνουμε τα χόρτα και το ζουμί από τα σταφύλια (που τα έχουμε περάσει από τρυπητό για να λιώσουν και να πάρουμε το χυμό τους), αφήνουμε να πάρουν 2 βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 6: Το αρνί κοκκινιστό στην κατσαρόλα είναι έτοιμο και σερβίρεται σε μπώλ, σκέτο ή με τηγανητές πιπεριές (γλυκές) και κολοκύθια.
Πηγή: http://nostimada.gr/