Υλικά
1 κιλό κρέας αρνίσιο (ψαχνό)
100 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
3 κρεμμύδια
4 καρότα 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
4 μέτριες πατάτες
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός
2 – 3 φυλλαράκια δάφνη
1 κουταλιά ζάχαρη
Διαδικασία
Κόβετε το κρέας σε μικρές μερίδες, το πλένετε και στεγνώνετε.
Καίτε βούτυρο ή λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζετε καλά το κρέας.
Ρίχνετε σκορπιστά το αλεύρι, το φέρνετε 2 – 3 βόλτες να πάρει χρώμα, όπως και το σκόρδο που έχετε κοπανίσει στο γουδί.
Τ’ αφήνετε 2 – 3 λεπτά να μυρίσει και το σκόρδο και προσθέτετε τόσο νερό, όσο να σκεπαστεί το κρέας.
Ακολουθούν τα αρωματικά (δαφνή και ψιλοκομμένος μαϊντανός), ή ντομάτα διαλυμένη σε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει περί τα 45 λεπτά.
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια και τα περνάτε στο τηγάνι με βούτυρο.
Φροντίζετε να πάρουν όλα λίγο χρώμα.
Τ’ αλατοπιπερώνετε, τα ραντίζετε με λίγη ζάχαρη να γυαλίσουν και τα ρίχνετε όλα στην κατσαρόλα με το κρέας.
Αφήνετε όλο το φαγητό για 1/2 ώρα περίπου ακόμη στη φωτιά να τελειώσει το ψήσιμό του.
Σερβίρετε προσεχτικά σε πιατέλα, τα χορταρικά ένα γύρω και στη μέση το κρέας.
Τα περιχύνετε με τη σάλτσα τους και τα πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Το αρνί κοκκινιστό με πατάτες είναι έτοιμο να το απολαύσετε.