Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό κρέας αρνί ή κατσίκι σε μέτρια κομμάτια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2-3 μαρούλια
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
1) Τσιγαρίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο
2) και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι
3) καθώς και 2 ποτήρια νερό.
4) Όταν ψηθεί σχεδόν το κρέας, ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
5) Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
6) Για το αβγολέμονο χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια καλά,
7) προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους
8) και αφού χτυπηθούν καλά ρίχνουμε και το χυμό λεμονιών.
9)Προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζουμί του φαγητού στο αυγολέμονο,
10) αδειάζουμε όλο το διάλυμα στην κατσαρόλα και κουνάμε να πάει παντού.
11 )Σερβίρουμε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο.
Πηγή: cookpad.com