Υλικά
1000 gr. αρνάκι χεράκι ή μπούτι
250 ml. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 μεγάλα λεμόνια
Φρεσκοκομμένο Πιπέρι
Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους μερίδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με μαχαίρι και όχι στο multi.
Στύβουμε τα λεμόνια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα.
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος. μέσα στην κατσαρόλα και το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές μέχρι να ροδίσει.
Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι να μαγειρευτεί το αρνάκι!
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε μερικές κουταλιές από τα υγρά της κατσαρόλα και σωτάρουμε τα χόρτα που επιλέξαμε. Την αλμύρα δεν χρειάζεται να τν βράουμε αλλά αν χρειάζεται να βράσουμε τα χόρτα που θα χρησιμοποιήσουμε, δεν ξεχνάμε να τα στραγγίσουμε καλά!
Tips
– Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό κατά το βράσιμο, αφήνουμε το αρνάκι να σιγομαγειρευτεί!
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρνάκι ή κατσικάκι.
Πηγή: funkycook.gr