Υλικά
Αρνί κατά προτίμηση σπάλα 2-3κιλα
αλάτι 30-40 γρ.
μια σούβλα ανοξείδωτη περίπου 70-80 εκ., μερικά ξύλα (ελιάς κατά προτίμηση )
Εκτέλεση
Σε απόσταση60-70 εκατοστά από το κέντρο των ξύλων τοποθετούμε μερικές πέτρες σταθερά και σε ύψος 40 -60 εκατοστών .
Τοποθετούμε το κρέας που έχουμε πέραση στη σούβλα και το έχουμε αλατίσει και βάζουμε φωτιά στα ξύλα.
Για να τοποθετήσουμε το κρέας στη σούβλα, κόβουμε στο πέμπτο πλευρό τη σπάλα και την ανοίγουμε να διαχωριστεί η σπάλα από τα πλευρά από το μέρος του λαιμού και λίγο πριν φτάσει στο τέλος ,σταματάμε εκεί.
Περνάμε τη σούβλα κατά μήκος να ζυγιάζει ισομερώς.
Πηγή: cretagastronomy.maich.gr