Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνάκι στη γάστρα με μυρωδικά

20/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πιπεράτες μπριζόλες με κρεμμύδια και κρασί
0
SHARES
Share on Facebook

υλικά για 6 άτομα

1700 κ. περίπου αρνάκι (χεράκια και μπούτι)
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. φύλλα ξερό φασκόμηλο
2 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κεφάλι σκόρδο ολόκληρο, πλυμένο, ακαθάριστο
1 φλ.τσ. λευκό κρασί
2 λεμόνια, το χυμό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ξερά με τα φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι και 1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά.

Το κόβουμε σε τρία -τέσσερα μεγάλα κομμάτια ή το αφήνουμε ολόκληρο.

Το αλείφουμε με το ελαιόλαδο -όχι περισσότερο από 3-4 κ.σ.- και το τρίβουμε καλά παντού με το μείγμα μυρωδικών -αλατιού.

Το ακουμπάμε στη γάστρα και ρίχνουμε επάνω το χυμό των λεμονιών και όσο από το μείγμα μυρωδικών έχει μείνει.

Κόβουμε οριζοντίως στη μέση το ακαθάριστο κεφάλι του σκόρδου και βάζουμε τα δύο μισά στη γάστρα, ανάμεσα στο κρέας.

Ρίχνουμε στον πάτο της γάστρας 1 φλ.τσ. κρασί.

Βάζουμε τη γάστρα σκεπασμένη στο φούρνο.

Μετά από 40′ χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ο και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί 2.30′ ώρες περίπου.

Ανοίγουμε τη γάστρα 2-3 φορές και γυρίζουμε τα κομμάτια ελέγχοντας και τα υγρά.

Τα τελευταία 20′ ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει κρούστα η επιφάνεια.

Όταν το κρέας ξεκολλάει από το κόκαλο το βάζουμε σε πιατέλα και μαζεύουμε τη σάλτσα.

Την περνάμε από χοντρό σουρωτήρι και τη ρίχνουμε επάνω  στο κρέας.

Σημ. συγχρόνως μπορούμε να ψήσουμε πατάτες σε πυρέξ, με ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη, λίγο νερό. Κατά διαστήματα ρίχνουμε μερικές κ.σ. ζουμί από τη γάστρα.

σημ. το ίδιο φαγητό γίνεται στο ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος, αντί για γάστρα.

Θα απαιτήσει λιγότερο χρόνο.

Πηγή: athinorama.gr

Previous Post

Τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα…

Next Post

Χαλβάς

Next Post
Πιπεράτες μπριζόλες με κρεμμύδια και κρασί

Χαλβάς

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ