Αρνάκι με Πατάτες στον Φούρνο

2 λεπτά ανάγνωσης

Μια κλασική, ελληνική συνταγή με πλούσια γεύση και άρωμα Κυριακής.

✅ Υλικά:

  • 1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο)
  • 1 κιλό πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα (σε κύβους)
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (προαιρετικά)
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • Αλάτι & πιπέρι

🔪 Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία σκόρδου:
    • Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση.
    • Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο.
    • Ψιλοκόβουμε τις μισές, τις άλλες τις αλατοπιπερώνουμε και τις μπήγουμε μέσα σε σχισμές που κάνουμε στο αρνί με μαχαίρι.
  2. Στήσιμο στο ταψί:
    • Τοποθετούμε το αρνί στο ταψί με λίγο λάδι.
    • Γύρω του βάζουμε τις πατάτες και σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
    • Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σάλτσα:
    • Σε μπλέντερ χτυπάμε:
      ➤ Το υπόλοιπο λάδι
      ➤ Τον χυμό λεμονιού
      ➤ Τη μουστάρδα (αν τη χρησιμοποιούμε)
      ➤ Τη ρίγανη
      ➤ Το ψιλοκομμένο σκόρδο
      ➤ Τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε ½ φλ. ζεστό νερό
    • Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό.
  4. Ψήσιμο:
    • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180-200°C για 1 ώρα και 10 λεπτά.
    • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, σκορπίζουμε τους κύβους της κεφαλογραβιέρας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το αρνάκι και να λιώσει το τυρί.
  5. Σερβίρισμα:
    • Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό με φρέσκο ψωμί.

📌 Πηγή: I Cook Greek

Μοιραστείτε το άρθρο

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο 

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 
1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο),

150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

4 σκελίδες σκόρδο,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά),

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,

2 λεμόνια,

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,

1 κύβος λαχανικών,

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα (προαιρετικά), τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 – 200 °C, επί 1 ώρα και 10’.

Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή:  I Cook Greek

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο 

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 
1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο),

150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

4 σκελίδες σκόρδο,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά),

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,

2 λεμόνια,

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,

1 κύβος λαχανικών,

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα (προαιρετικά), τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 – 200 °C, επί 1 ώρα και 10’.

Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή:  I Cook Greek

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο 

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 
1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο),

150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

4 σκελίδες σκόρδο,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά),

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,

2 λεμόνια,

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,

1 κύβος λαχανικών,

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα (προαιρετικά), τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 – 200 °C, επί 1 ώρα και 10’.

Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή:  I Cook Greek

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αρνάκι με πατάτες στον φούρνο 

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά: 
1½ κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με κόκαλο),

150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους,

1 κιλό πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες),

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,

4 σκελίδες σκόρδο,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (προαιρετικά),

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,

2 λεμόνια,

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη,

1 κύβος λαχανικών,

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και ψιλοκόβουμε τις μισές. Αλατοπιπερώνουμε τις υπόλοιπες και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια, αφού τους κάνουμε σχισμές με κοφτερό μαχαίρι.
Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες. Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα (προαιρετικά), τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον κύβο διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μείγμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 – 200 °C, επί 1 ώρα και 10’.

Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο επί 10’-15’ ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή:  I Cook Greek

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο