ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αγκινάρες
2.5 κιλά αρνί, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
Χυμό από 3 λεμόνια
1 καρότο, ψιλοκομμένο
100 ml λευκό κρασί
2.5 lt ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το αρνί και σοτάρουμε για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Μόλις είναι έτοιμο, μεταφέρουμε το αρνί σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Ύστερα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το καρότο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
3 Κατόπιν, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το αρνί, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.
4 Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε ξανά και βράζουμε για 30 λεπτά.
5 Αμέσως μετά, ρίχνουμε τις αγκινάρες, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1.30 – 2 ώρες ελέγχοντας αν χρειάζεται κι άλλο ζωμό το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού μαζί με τον άνηθο.
6 Τέλος, σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πηγή: giorgostsoulis.com