Ένα πιάτο που αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή και ελληνική παράδοση, το αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή για κάθε περίσταση που θέλετε ένα φαγητό με έντονη γεύση και πλούσια αρώματα. Η κρεμώδης σάλτσα ντομάτας, ενισχυμένη με κανέλα, και το τριμμένο τυρί που λιώνει πάνω στα ζυμαρικά, απογειώνουν αυτό το πιάτο.
Υλικά
(Για 4-6 άτομα)
- 1 κιλό αρνάκι (κομμένο σε μερίδες)
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
- 3-4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)
- Τριμμένη ξερή μυζήθρα (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Προετοιμασία του κρέατος:
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνάκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. - Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα (περίπου 1 ώρα, ανάλογα με το κομμάτι του αρνιού). Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
- Μαγείρεμα μακαρονιών στη σάλτσα:
Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρείτε προσεκτικά από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Προσθέτετε στη σάλτσα 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια. - Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτετε λίγο νερό εάν χρειαστεί, μέχρι να βράσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Η σάλτσα θα έχει απορροφηθεί εν μέρει από τα ζυμαρικά, δίνοντάς τους πλούσια γεύση.
- Όταν είναι έτοιμα, επαναφέρετε το αρνάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο ένταση, άρωμα και παραδοσιακή νοστιμιά. Η ντομάτα, η κανέλα και η μυζήθρα συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό αρνάκι και τα ζυμαρικά, δημιουργώντας μια αυθεντική ελληνική γεύση που δύσκολα ξεχνιέται.
📌 Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr