Αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια – Παραδοσιακή νοστιμιά

2 λεπτά ανάγνωσης

Ένα πιάτο που αποπνέει οικογενειακή θαλπωρή και ελληνική παράδοση, το αρνάκι κοκκινιστό με μακαρόνια είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή για κάθε περίσταση που θέλετε ένα φαγητό με έντονη γεύση και πλούσια αρώματα. Η κρεμώδης σάλτσα ντομάτας, ενισχυμένη με κανέλα, και το τριμμένο τυρί που λιώνει πάνω στα ζυμαρικά, απογειώνουν αυτό το πιάτο.

Περιεχόμενα

Υλικά

(Για 4-6 άτομα)

  • 1 κιλό αρνάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο μακαρόνια της επιλογής σας
  • 3-4 ώριμες ντομάτες (ψιλοκομμένες)
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα (σε σκόνη)
  • Τριμμένη ξερή μυζήθρα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία του κρέατος:
    Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το αρνάκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  2. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να «δέσει» η σάλτσα (περίπου 1 ώρα, ανάλογα με το κομμάτι του αρνιού). Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  3. Μαγείρεμα μακαρονιών στη σάλτσα:
    Μόλις το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρείτε προσεκτικά από την κατσαρόλα και το διατηρείτε ζεστό. Προσθέτετε στη σάλτσα 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνετε τα μακαρόνια.
  4. Ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσουν και προσθέτετε λίγο νερό εάν χρειαστεί, μέχρι να βράσουν και να μείνουν με τη σάλτσα τους. Η σάλτσα θα έχει απορροφηθεί εν μέρει από τα ζυμαρικά, δίνοντάς τους πλούσια γεύση.
  5. Όταν είναι έτοιμα, επαναφέρετε το αρνάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με μπόλικη τριμμένη ξερή μυζήθρα.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο ένταση, άρωμα και παραδοσιακή νοστιμιά. Η ντομάτα, η κανέλα και η μυζήθρα συνδυάζονται τέλεια με το τρυφερό αρνάκι και τα ζυμαρικά, δημιουργώντας μια αυθεντική ελληνική γεύση που δύσκολα ξεχνιέται.

📌 Πηγή: bettyscuisine.blogspot.gr

Μοιραστείτε το άρθρο