Υλικά
2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κιλό αρνί
3 κρόκοι αυγών
1 κουταλιά κορν-φλάουερ
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
Φρέσκος άνηθος
Μαϊντανός
1 κρεμμύδι ξερό
1 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
4 μαρούλια χοντροκομμένα
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το αρνάκι σε ισομεγέθη κομμάτια, τα ζεματίζουμε, τα κρυώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Μαραίνουμε το ξερό κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε το αρνάκι και το αλεύρι, ανακατεύοντας, ώστε να μην πάρει χρώμα. Επίσης, προσθέτουμε το ανάλογο νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, άνηθο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά.
Ζεματίζουμε τα μαρούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα από τη μια πλευρά, γιατί από την άλλη θα βάλουμε το αρνάκι στεγνό.
Περνάμε από το μπλέντερ τη σάλτσα που έβρασε με το αρνάκι, τη βάζουμε και αυτή στην κατσαρόλα και αφήνουμε το αρνάκι φρικασέ να βράσει για 15 λεπτά.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το κορν-φλάουερ και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σταδιακά αρκετό ζουμί από το φαγητό και, ύστερα, ρίχνουμε όλο το αυγολέμονο στο φαγητό, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Τέλος, βάζουμε την κατσαρόλα με το αρνάκι φρικασέ σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά, προσέχοντας, ώστε να μην πάρει βράση.
Πηγή: vitam.gr