Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρνάκι φρικασέ

13/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνάκι φρικασέ
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Υλικά για 5-6 άτομα
1,2 κιλά αρνίσιο κρέας κομμένο σε μερίδες
1 κιλό αντίδια καλοπλυμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
2 αβγά
Χυμό από 1 ½ λεμόνι

Βήματα

Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Βάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές

Τις βγάζετε και ρίχνετε μέσα τα 10 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Ξαναβάζετε μέσα τις μερίδες του κρέατος, συμπληρώνετε 1 νεροπότηρο ζεστό νερό και αφήνετε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια να πάρουν βράση. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 45 λεπτά.

Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα αντίδια καλοπλυμένα, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και τα αφήνετε κατ’ αρχήν να μαραθούν και στη συνέχεια να μαγειρευτούν για τουλάχιστον ½ ώρα.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το αβγολέμονο. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενώνετε τους κρόκους με τη μαρέγκα, ρίχνετε μέσα το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και προσθέτετε ζουμί από τη κατσαρόλα. Πριν αδειάσετε το μίγμα στη κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα. Κρατώντας τη από τη δύο χερούλι την αναδεύετε την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.

Πριν αδειάσετε το μίγμα στη κατσαρόλα αλατίζετε το φαγητό και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Κάνετε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αδειάζετε το αβγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα.

Κρατώντας τη από τη δύο χερούλι την αναδεύετε την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και το φρικασέ σας είναι έτοιμο.

Πηγή: eliasmamalakis.gr

Previous Post

Η τελευταία μέτρηση στις στάθμες των γεωτρήσεων στον κάμπο της Μεσαράς! Πίνακες από το 2013 έως το 2022

Next Post

Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

Next Post
Αρνάκι φρικασέ

Ξεροτήγανα με αμύγδαλο και σουσάμι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ