Υλικά
500 γρ. αρακά
4 κολοκυθάκια
2 καρότα
2 πατάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρό ματσάκι άνηθο
4-5 κλωναράκια μαϊντανό
80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
350 ml ζωμό λαχανικών
2 αυγά
1-2 λέμονια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, τα καρότα σε κυβάκια, σε μέτρια κομμάτια τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 5′ τον αρακά, το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια,τις πατάτες, τα καρότα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό του ενός λεμονιού και το ζωμό των λαχανικών.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου μισή ώρα και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και το χυμό του λεμονιού.
Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και κουνάμε καλά την κατσαρόλα ώστε να “δέσει” το αυγολέμονο.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν θέλουμε να φτιάξουμε το φαγητό χωρίς αυγολέμονο, ανακατεύουμε το χυμό 2 λεμονιών με 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στο φαγητό 5 λεπτά πριν το αποσύρουμε.
Πηγή: funkycook.gr