Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αρακάς λαδερός, κοκκινιστός με πατάτες

06/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρακάς λαδερός, κοκκινιστός με πατάτες
0
SHARES
Share on Facebook

Μία υγιεινή συνταγή για λαδερό αρακά, κοκκινιστό στην κατσαρόλα με πατάτες. Η εκτέλεση είναι λίγο διαφορετική για να μη χαθεί η γλυκιά γεύση και το άρωμα του αρακά

Course: Κυρίως γεύμα

Κουζίνα: Ελληνική, Νηστίσιμη, Υγιεινή, χορτοφαγική, Χωρίς Γλουτένη

Keyword: αρακάς, κοκκινιστός, λαδερός, πατάτες

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 519 kcal

Συγγραφέας: Ευθύμης

 

Συστατικά

  • 1/4κούπας ελαιόλαδο
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1μεγάλο καρότο σε φέτες
  • 4-5πατάτες (περίπου 1,5 κιλό) καθαρισμένες και κομμένες σε παχουλές φέτες
  • 1/4κούπας πελτέ ντομάτας (αυτό που λέει διπλής συμπύκνωσης) ή μία κούπα ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 1κουταλάκι ζάχαρη
  • 4κούπες αρακά κατεψυγμένο (περίπου 800 γρ)
  • 1/2κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2κούπα άνιθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  1. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ελιαόλαδο, το κρεμμύδι και το καρότο και ανάψτε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέστε τις πατάτες, την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώστε με τόσο νερό όσο να σκεπάζει σχεδόν το φαγητό και φέρτε σε βρασμό.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία ώστε το φαγητό να σιγοβράζει και σκεπάστε με το καπάκι. Μαγειρέψτε για 25 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να τρυπιούντε εύκολα με ένα πηρούνι.

  1. Προσθέστε τον αρακά, το μαιντανό και τον άνιθο και ανακατέψτε απαλά. Σκεπάστε πάλι την κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 2 με 3 λεπτά.

Καλή σας όρεξη!

Σημειώσεις

Αν χρησιμοιήσετε φρέσκο αρακά ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο.

Μία πρέζα ζάχαρη θα αναδείξει καλύτερα το χαρακτήρα του αρακά.

Πηγή: thehungrybites.com

Previous Post

Ποιοι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν την έκπτωση 50% και τι πρέπει να κάνουν

Next Post

Κρητικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι (νηστίσιμα)

Next Post
Κρητικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι (νηστίσιμα)

Κρητικά κουλουράκια λαδιού με σουσάμι (νηστίσιμα)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ