Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας για την αποκάλυψη εκτεταμένης απάτης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με φόντο παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του OPEN, οι ελεγκτές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής 50 ΑΦΜ που εισέπραξαν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν υποβάλει καμία αίτηση, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της υπόθεσης.
Η έρευνα έχει ήδη επεκταθεί σε συνολικά 500 ΑΦΜ, των οποίων οι κάτοχοι φέρεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση. Όλοι τους θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν παρανόμως.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας τόνισε ότι «τα κλεμμένα χρήματα θα επιστραφούν άμεσα», ενώ υπογράμμισε πως τα ονόματα των εμπλεκομένων θα αποκαλυφθούν τις επόμενες εβδομάδες.
«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι χθεσινό, είναι ένα πρόβλημα διαχρονικό. Και πάλι αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο πρωθυπουργός πήρε το νυστέρι, άνοιξε το απόστημα και ήδη το πύον άρχισε να χύνεται. Ήδη είχαμε τις πρώτες οικειοθελείς αποχωρήσεις από στελέχη του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.
Σε ερώτηση για το στάδιο των ερευνών, ανέφερε ότι η Οικονομική Αστυνομία και η ΑΑΔΕ έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα στοιχεία, με τις διαδικασίες ταυτοποίησης και διασταυρώσεων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο υφυπουργός επεσήμανε, επίσης, ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως σε εικονικές δηλώσεις βοσκοτόπων, πρακτική που –όπως σημείωσε– ξεκίνησε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το λεγόμενο σύστημα της «τεχνικής λύσης».
Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην αγροτική κοινότητα, ενώ αναμένονται άμεσα οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις με τα ονόματα των εμπλεκομένων και τα ποσά που θα αναζητηθούν.
(Με στοιχεία από το newsbomb.gr)