Υλικά:
χοιρινό κρέας χωρίς λίπος,
ξύδι,
αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε στενόμακρες λωρίδες και το πλένουμε καλά.
Το βάζουμε σε μία λεκάνη γεμάτη ξύδι και το αφήνουμε 1-2 μέρες.
Έπειτα, το αλατοπιπερώνουμε και το κρεμάμε μισό μέτρο πάνω από το σημείο που θα ανάψουμε φωτιά.
Φροντίζουμε ν’ ανάψουμε φωτιά από κλαδιά φασκομηλιάς, δάφνης ή άλλου Κρητικού αρωματικού φυτού, ώστε το κρέας να πάρει το άρωμα των βοτάνων και να γίνει πιο νόστιμο.
Καλύπτουμε τη φωτιά με στάχτη, για να καπνίζει συνέχεια και αφήνουμε το κρέας, έτσι όπως είναι κρεμασμένο, να ψηθεί στην κάπνα και να ροδίσει.
Είναι εξαιρετικός μεζές για κρασί και μπορεί να διατηρηθεί πολλές μέρες.
Πηγή: rethymnoguide.gr