Σάββατο, 5 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα

26/04/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη ζύμη των φύλλων
180 γρ. αλεύρι δυνατό
20 ml έ.π. ελαιόλαδο
70 ml νερό
1 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
½ κ.γ. αλάτι
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1/3 κ.γ. κύμινο σκόνη
½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

Ζύμη: Ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Γέμιση: Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Αποσύρουμε και αμέσως προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο, τα μυρωδικά, το κύμινο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη και ανοίγουμε τα φύλλα.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τα ζυμαράκια με αρκετό νισεστέ και με τον πλάστη ανοίγουμε 2 φύλλα για ένα ταψί 24 εκ. Στρώνουμε στο ταψί τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση των κρεμμυδιών και κλείνουμε τα φύλλα προς το κέντρο, το οποίο όμως αφήνουμε ανοιχτό.

Λαδώνουμε την υπόλοιπη επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου για 50-60 λεπτά. Σερβίρουμε την κρεμμυδόπιτα με κρέμα μπαλσάμικο και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Next Post

Mπισκοτάκια κανέλας

Next Post
Mπισκοτάκια κανέλας

Mπισκοτάκια κανέλας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ