Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτή κρεμμυδόπιτα

17/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Νηστεία α λα ισπανικά με επίκεντρο το χταπόδι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • Μερίδες: 8-9

Για τη ζύμη των φύλλων:

  • 180 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 70 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κουτ. σούπα ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα μπαλσάμικο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Βήμα 2

Γέμιση: Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 15΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.

Βήμα 3

Αποσύρουμε και αμέσως προσθέτουμε την κρέμα μπαλσάμικο, τα μυρωδικά, το κύμινο, το μπουκοβο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη και ανοίγουμε τα φύλλα.

Βήμα 4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, πασπαλίζουμε τα ζυμαράκια με αρκετό νισεστέ και με τον πλάστη ανοίγουμε 2 φύλλα για ένα ταψί 24 εκ.

Βήμα 5

Στρώνουμε στο ταψί τα δύο φύλλα, τα οποία ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αφήνοντας τις άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε τη γέμιση των κρεμμυδιών και κλείνουμε τα φύλλα προς το κέντρο, το οποίο όμως αφήνουμε ανοιχτό.

Βήμα 6

Λαδώνουμε την υπόλοιπη επιφάνεια και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στη χαμηλή θέση του φούρνου για 50΄-60΄. Σερβίρουμε την κρεμμυδόπιτα με κρέμα μπαλσάμικο και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Νηστεία α λα ισπανικά με επίκεντρο το χταπόδι

Next Post

Γ’ Χαιρετισμοί

Next Post
Γ’ Χαιρετισμοί

Γ' Χαιρετισμοί

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ