Υλικά:
450 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά | Χρυσή Ζύμη
1 κιλό αναρή ανάλατη
250γρ. κρέμα γάλακτος
½ ποτήρι γάλα
¼ ποτηριού ανθόνερο
10 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη
Διαδικασία:
Αλείφουμε τα φύλλα κρούστας με ηλιέλαιο, τα βάζουμε λίγα λίγα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αν χρειαστεί τα γυρνάμε και από την άλλη. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τα θρυματίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Λιώνουμε με πιρούνι 1 κιλό αναρή ανάλατη και τη χτυπάμε μαζί με 250γρ. κρέμα γάλακτος
Διαλύουμε 5 κουταλιές μέλι σε ½ ποτήρι γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα της αναρής.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά κανέλα αλεσμένη, 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη και ¼ ποτηριού ανθόνερο και χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μείγμα τα ¾ του ποτηριού από τα χοντροκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τα μισά φύλλα που θρυματίσαμε και τα ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας μέλι.
Προσθέτουμε το μισό μείγμα αναρής και από πάνω το ¼ από το φύλλο που μας έμεινε.
Ραντίζουμε πάλι με 2 κουταλιές της σούπας μέλι και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα της αναρής.
Τα υπόλοιπα φύλλα τα διακοσμούμε πάνω από την αναρόκρεμα μας, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα καρύδια και ραντίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας μέλι.
Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει (ξεσκέπαστη καλύτερα για να μείνουν τα φύλλα τραγανά).
Έτοιμη η αναρόκρεμά μας!
Πηγή: kasarolla.online/anarokrema/