Αμυγδαλωτά

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί».
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Τόσο απλά!

Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα

6 ασπράδια αυγών

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλυτζανιού ανθόνερο

3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου

Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να «ανοίγουν» όταν έχουν στεγνώσει.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μίγμα.
  3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πηρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.
  5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.
  7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: tastefull.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί».
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Τόσο απλά!

Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα

6 ασπράδια αυγών

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλυτζανιού ανθόνερο

3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου

Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να «ανοίγουν» όταν έχουν στεγνώσει.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μίγμα.
  3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πηρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.
  5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.
  7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: tastefull.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί».
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Τόσο απλά!

Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα

6 ασπράδια αυγών

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλυτζανιού ανθόνερο

3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου

Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να «ανοίγουν» όταν έχουν στεγνώσει.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μίγμα.
  3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πηρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.
  5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.
  7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: tastefull.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί».
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Τόσο απλά!

Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα

6 ασπράδια αυγών

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλυτζανιού ανθόνερο

3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου

Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να «ανοίγουν» όταν έχουν στεγνώσει.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μίγμα.
  3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πηρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.
  5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.
  7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: tastefull.wordpress.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ. κοσκινισμένη άχνη
130 ml μέλι
130 ml νερό χλιαρό
1/2 κ.γ. κανέλα
Για την επικάλυψη:
αμυγδαλόψιχα ή ζάχαρη άχνη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Αραιώστε το μέλι στο χλιαρό νερό. Είναι σημαντικό το νερό να είναι χλιαρό και όχι κρύο, για να μπορεί το μέλι να «διαλυθεί».
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, ρίξτε το αραιωμένο νερό με το μέλι και ζυμώστε, όχι όμως για πολλή ώρα, ίσα ίσα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Σχηματίστε μπαλίτσες ή ό,τι άλλα σχήματα θέλετε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο περάστε τα από αμυγδαλόψιχα ή εναλλακτικά αφήστε τα λίγο να κρυώσουν και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη.

Τόσο απλά!

Σημείωση
Τα αμύγδαλα ή τα καβουρντίζουμε λίγο και κυλάμε τα αμυγδαλωτά όταν ψηθούν ή όταν τα βάζουμε για ψήσιμο τα πασπαλίζουμε και τα ψήνουμε μαζί.

Πηγή: mothersblog.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αμυγδαλωτά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

1 κιλό αμύγδαλα

6 ασπράδια αυγών

2 φλυτζάνια ζάχαρη

1/4 φλυτζανιού σιμιγδάλι ψιλό

1/4 φλυτζανιού ανθόνερο

3 σταγόνες εσάνς πικραμυγδάλου

Ανθόνερο και ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

 

Εκτέλεση:

  1. Στεγνώστε πολύ καλά τα αμύγδαλα, αφού τα ξεφλουδίσετε (τα αφήνετε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και μετά τα ξεφλουδίζετε εύκολα ένα-ένα). Παραδοσιακά τα στέγνωναν 2 μέρες στον ήλιο, αλλά μπορείτε να επισπεύσετε τη διαδικασία βάζοντας τα στο φούνο, στους 60 βαθμούς για 3 ώρες περίπου. Θέλετε να στεγνώσουν μέχρι μέσα αλλά να μην πάρουν χρώμα. Θα τα δείτε να «ανοίγουν» όταν έχουν στεγνώσει.
  2. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς, πριν τα περάσετε στο πολυμίξερ για να γίνουν σα χονδρό σιμιγδάλι. Αν τα αλέσετε ενώ είναι ζεστά, θα βγάλουν το λάδι τους και δεν θα γίνει σπυρωτό το μίγμα.
  3. Ξαναπεράστε στο πολυμίξερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη, να ενωθούν καλά.
  4. Προσθέστε το σιμιγδάλι, το ανθόνερο, την εσάνς πικραμυγδάλου, τα ασπράδια -ελαφρά χτυπημένα με το πηρούνι, όχι σε μαρέγκα- και ζυμώστε το μίγμα, να ανακατευτούν ομοιογενώς τα υλικά.
  5. Παίρνετε μικρές μπαλίτσες με ένα κουτάλι και πλάθετε σε σχήμα αχλαδιού ή καμπάνας ή κουφέτου. Για να μην κολλά το μίγμα στα χέρια σας, βουτάτε τα συνεχώς σε ανθόνερο. Βοηθά πολύ στο πλάσιμο. Βάζετε τα αμυγδαλωτά στις λαμαρίνες του φούρνου πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνετε στους 150 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στη βάση και στην κορυφή τους. Όσο ψήνετε τη μια λαμαρίνα, ετοιμάζετε την επόμενη.
  7. Ξεκολλάτε τα αμυγδαλωτά από το χαρτί προσεκτικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Άχνισμα: Βρέχετε με τα δάχτυλά σας ή με ένα πινέλο τα αμυγδαλωτά ένα-ένα και τα βουτάτε στη ζάχαρη άχνη.

Διατηρείστε τα σε ερμητικά κλειστό κουτί. Ξεραίνονται εύκολα, αν τα αφήσετε απλώς στην πιατέλα.

Πηγή: https://tastefull.wordpress.com

Μοιραστείτε το άρθρο