Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αμυγδαλόπιτα

12/10/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αμυγδαλόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κουτί Ραβανί ΓΙΩΤΗΣ

6 αυγά

200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη

150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) πούδρα αμυγδάλου

100 γρ. (1/2 κεσεδάκι) γιαούρτι

50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ανθόνερο

1 φακελάκι Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

70 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλο σε κομματάκια

600 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού και ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε το Μίγμα Ραβανί σύμφωνα με τις Οδηγίες του κουτιού προσθέτοντας το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Μοιράζετε το μίγμα σε 2 μέρη. Στο ένα μπολ προσθέτετε την κουβερτούρα, την οποία έχετε λιώσει σε μπεν μαρί και τα κομματάκια αμυγδάλου, ανακατεύετε καλά και το απλώνετε σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-32 εκατοστά. Στο άλλο μισό, βάζετε το γιαούρτι, το ανθόνερο και την πούδρα αμυγδάλου, ανακατεύετε και απλώνετε πάνω από το σοκολατένιο μίγμα. Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά. Ετοιμάζετε το Σιρόπι σύμφωνα με τις Οδηγίες του κουτιού προσθέτοντας επιπλέον 200 γρ. ζάχαρη και 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) νερό. Σιροπιάζετε και αφήνετε το γλύκισμα να κρυώσει καλά. Βάζετε σε κατσαρολάκι το γάλα και μόλις αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Γλασάρετε το γλύκισμα.

Πηγή: sintages-jotis.gr

 

 

Previous Post

Βραστό κρέας με μακαρόνια και ανθότυρο

Next Post

Το φαινολικό ελαιόλαδο γίνεται τάση παγκοσμίως, άρχισαν οι κρούσεις σε συνεταιρισμούς από εταιρείες του εξωτερικού

Next Post
Το φαινολικό ελαιόλαδο γίνεται τάση παγκοσμίως, άρχισαν οι κρούσεις σε συνεταιρισμούς από εταιρείες του εξωτερικού

Το φαινολικό ελαιόλαδο γίνεται τάση παγκοσμίως, άρχισαν οι κρούσεις σε συνεταιρισμούς από εταιρείες του εξωτερικού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ