Υλικά Συνταγής
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και αλεσμένα
4 φλ. νερό
3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου (ή 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη)
ανθόνερο
Εκτέλεση
Για το γλυκό αμύγδαλο, βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για 30΄περίπου. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι, το ρίχνουμε σε ένα πιάτο και αν το σιρόπι πέφτοντας ασπρίζει είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα μέσα στο σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα να ενωθούν μεταξύ τους. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα να κρυώσει και μετά το χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα, προσθέτοντας το αρωματικό που προτιμάμε (εσάνς πικραμύγδαλου ή μαστίχα) και ραντίζοντάς το με λίγο ανθόνερο.
Για τη διατήρηση του γλυκού, όπως είναι καυτό το γλυκό, το βάζουμε σε στεγνή και καυτή αποστειρωμένη γυάλα. Γεμίζουμε τη γυάλα μέχρι το χείλος του, το κλείνουμε αεροστεγώς και το γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει. Αφού κρυώσει, το γυρίζουμε με το καπάκι προς τα πάνω και το φυλάμε σε σκοτεινό μέρος ή στο ψυγείο.
Πηγή: argiro.gr