Ανάρτηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού
Την αρχαιολόγο με το σημαντικό ανασκαφικό έργο, ιδιαίτερα στο Ηράκλειο. Τη συγγραφέα με το πλούσιο συγγραφικό έργο ανάδειξης των μνημείων μας. Τη δραστήρια και κοινωνικά ευαισθητοποιημένη γυναίκα.
Προσωπικά, αποχαιρετώ έναν άνθρωπο με τον οποίο με συνέδεε μακρόχρονη φιλία. Ένα δραστήριο μέλος της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, μια εξαιρετική συνεργάτιδα που συνέβαλε αποφασιστικά στην επανέκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στη δεκαετία του 1990.
Εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους της.
Λεζάντες φωτογραφιών
1994
– Εγκαίνια αίθουσας Α.Γ. Καλοκαιρινού, βόρειας εισόδου και έκθεσης Κεραμεικής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.
– Εγκαίνια αίθουσας Α.Γ. Καλοκαιρινού, βόρειας εισόδου και έκθεσης Κεραμεικής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Από δεξιά, Λιάνα Σταρίδα, Μανόλης Μπορμπουδάκης, Άση Λυγερού.