Υλικά:
½ φλιτζανιού ταχίνι
¾ φλιτζανιού νερό
¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
2 ξύλα κανέλας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά το ταχίνι και τα ¾ φλιτζανιού νερό με τον χυμό λεμονιού ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σιμιγδάλι δουλεύοντας το μείγμα.
Το αδειάζουμε σε ταψί και σκεπάζουμε με τα αμύγδαλα όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά ώσπου να δέσει.
Μόλις βγάλουμε τη σιμιγδαλόπιτα από τον φούρνο, την περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.