Υλικά:
1 ποτήρι νερού κατσικίσιο βούτυρο
1 ποτήρι νερού νισεστέ
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κουταλιά λεμόνι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σπάμε τα αμύγδαλα σε γουδί. Παίρνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό σκεύος
Προσθέτουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τη ζάχαρη (όχι την άχνη) το βούτυρο και δυο ποτήρια νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Στο νερό που απέμενε, λιώνουμε το νισεστέ
Αφού πάρει βράση η κατσαρόλα και λιώσει καλά η ζάχαρη, προσθέτουμε το νισεστέ, τα αμύγδαλα και το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα να πήξει καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, προκειμένου να μπορούμε να το διαχειριστούμε. Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, πλάθουμε μπαλάκι ανάμεσα στα χέρια μας και κυλάμε σε ρηχή πιατέλα όπου έχουμε προσθέσει ζάχαρη άχνη.
Πηγή: iefimerida.gr