Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αίγα βραστή ιδανική για τα χειμωνιάτικα κρύα

05/02/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αίγα βραστή ιδανική για τα χειμωνιάτικα κρύα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  2 κιλά αίγα από μπούτι, με το κόκαλο, σε μεγάλα κομμάτια
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη, ολόκληρη
  •  2 λίτρα νερό
  •  χυμός από 2 λεμόνια + επιπλέον κατά βούληση, για το σερβίρισμα
  •  1 1⁄2 κουτ. γλυκού μπούκοβο (καυτερό ή απλό)
  •  1 κουτ. σούπας σπόροι κύμινου, ελαφρώς κοπανισμένοι
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •  ξηρή μυζήθρα χοντροτριμμένη, για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τη γίδα βραστή, ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας καλά τα κομμάτια της γίδας και τα βάζουμε μαζί με το ελαιόλαδο στη χύτρα.
  • Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη γίδα για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές.
  • Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
  • Ρίχνουμε το νερό, τον χυμό λεμονιών, το μπούκοβο, το κύμινο, τις δάφνες, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, ρυθμίζοντας τη βαλβίδα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βράζουμε τη γίδα για 60 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, αφαιρούμε τον ατμό και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
  • Ελέγχουμε αν έγινε το κρέας. Αν όχι, ξανακλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10-20 λεπτά (ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από την ποιότητα του κρέατος), μέχρι να μαλακώσει καλά και να ξεκολλάει από το κόκαλο.
  • Αν το κρέας είναι έτοιμο, το αφαιρούμε προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πιατέλα.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τον ζωμό μόνο του, με ξεσκέπαστο σκεύος για 10 λεπτά.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα ζωμό και κρέας και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μυζήθρα. Αν θέλουμε, ρίχνουμε επιπλέον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε με χωριάτικο ψωμί

Πηγή: eleftherostypos.gr

Previous Post

Φάβα Σαντορίνης, η κλασική εύκολη συνταγή

Next Post

Κατσικάκι φρικασέ με πολλά μυρωδικά

Next Post
Αίγα βραστή ιδανική για τα χειμωνιάτικα κρύα

Κατσικάκι φρικασέ με πολλά μυρωδικά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ