Υλικά:
Τρυφεροί βλαστοί από άγρια χόρτα (ραδίκια, χοιρομουρίδες, λαψανίδες), κουκιά χλωρά, αλάτι, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, επειδή είναι πικρούτσικα προσθέτουμε μια χούφτα ωμ κουκιά (μόνο τους καρπούς) για να γλυκάνουν.
Σερβίρουμε ζεστά μόνο με ελαιόλαδο.
Από το έντυπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ανωγείων, 2005
Πηγή: rethymnoguide.gr