Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. σέσκουλα
500 γρ. ζοχούς
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
2 πράσα, σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο (κρατάμε τους μίσχους στην άκρη)
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε τους μίσχους στην άκρη)
50 ml λευκό ξηρό κρασί
1 πατάτα, σε κυβάκια
500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
2 λεμόνια
200 ml νερό
1 ματσάκι μυρώνια, ζεματισμένα
1 ματσάκι καυκαλήθρες, ζεματισμένα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1 Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα σέσκουλα και τους ζοχούς και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τους μίσχους από τον μάραθο και τον μαϊντανό που τα έχουμε ψιλοκόψει.
Βήμα 2 Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ξανθό χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το σπανάκι και την πατάτα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζεματισμένα χόρτα μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το 1 λεμόνι που το καθαρίζουμε, το κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις προσθέτουμε στο φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20′.
Βήμα 3 Αφού μαγειρευτούν τα χόρτα και μελώσει το φαγητό προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μάραθο, τις καυκαλήθρες και τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει, συμπληρώνουμε 20 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M
Πηγή: olivemagazine.gr