Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Άγρια χόρτα σιγομαγειρεμένα με ελαιόλαδο και λεμόνι

28/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Άγρια σπαράγγια φρικασέ   
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 4

500 γρ. σέσκουλα

500 γρ. ζοχούς

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 πράσα, σε ροδέλες

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο (κρατάμε τους μίσχους στην άκρη)

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο (κρατάμε τους μίσχους στην άκρη)

50 ml λευκό ξηρό κρασί

1 πατάτα, σε κυβάκια

500 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο

2 λεμόνια

200 ml νερό

1 ματσάκι μυρώνια, ζεματισμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες, ζεματισμένα

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1 Σε αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίζουμε τα σέσκουλα και τους ζοχούς και τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τους μίσχους από τον μάραθο και τον μαϊντανό που τα έχουμε ψιλοκόψει.

Βήμα 2 Μόλις αρχίσουν να παίρνουν ξανθό χρώμα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε το σπανάκι και την πατάτα. Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζεματισμένα χόρτα μας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το νερό και το 1 λεμόνι που το καθαρίζουμε, το κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας τα κουκούτσια και τις προσθέτουμε στο φαγητό μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20′.

Βήμα 3 Αφού μαγειρευτούν τα χόρτα και μελώσει το φαγητό προσθέτουμε τα μυρώνια, τον μάραθο, τις καυκαλήθρες και τον μαϊντανό που έχουμε ψιλοκόψει, συμπληρώνουμε 20 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε τον χυμό από το δεύτερο λεμόνι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Σκορδάτες πατάτες φούρνου

Next Post

Βραστό κρέας με μακαρόνια και ανθότυρο

Next Post
Άγρια σπαράγγια φρικασέ   

Βραστό κρέας με μακαρόνια και ανθότυρο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ