Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι γάλα
1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
μία πρέζα αλάτι
μία πρέζα ζάχαρη
Περίπου 1 κιλό αλεύρι
Υλικά για την γέμιση:
1 κιλό ξινομυζήθρα
Άλλα:
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το νερό τόσο όσο να μην καίγεται το χέρι μας, το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε την μαγιά.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλύσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Η ζύμη μας θέλουμε να γίνει ελάχιστα πιο πυκνή από τη ζύμη για τους λουκουμάδες.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει.
Έπειτα παίρνουμε ένα βόλο ζύμης (περίπου όσο ένα μανταρίνι) το πιέζουμε στην μέση με τα δάχτυλα μας για να δημιουργηθεί ένα λάκκος και προσθέτουμε περίπου μία κουταλιά ξινομυζήθρα.
Πιάνουμε τις άκρες της ζύμης και τις τραβάμε στο κέντρο για να κλείσουμε την πίτα.
Πιέζουμε λίγο την πίτα με τις παλάμες.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για έξτρα γεύση, όταν οι πίτες είναι ψημένες, ρίχνουμε μέλι.
Tips
Αντί για ξινομυζήθρα μπορείτε να προσθέσετε φέτα ή οποιοδήποτε λευκό τυρί προτιμάται.
Πηγή: originalcrete.com