Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αγκινάρες τουρσί

04/04/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

2½ κιλά αγκινάρες μικρές

1.250ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200ml ξίδι από λευκό κρασί

1½ λίτρο νερό

αλάτι, κόκκους από πιπέρι μαύρο

2 δαφνόφυλλα

αρκετό χυμό λεμονιού (φυλάτε τις λεμονόκουπες)

Διαδικασία

Παίρνετε τις αγκινάρες και κόβετε τα κοτσάνια τους και μετά τα εξωτερικά σκληρά φύλλα. Όταν φτάσετε στα μέσα τρυφερά φύλλα, γυρίζετε ανάποδα τις αγκινάρες και καθαρίζετε από κάτω το κοτσάνι. Μαζί με το κοτσάνι, κόβετε και το κάτω μέρος των σκληρών φύλλων που έχουν μείνει. Έτσι οι αγκινάρες θα μείνουν καθαρές και άσπρες. Τις κρατάτε πάλι ανάποδα με την κορυφή προς τα πάνω, με το μαχαίρι κόβετε τα φύλλα που έχουν απομείνει με μια κυκλική κίνηση του μαχαιριού. Κατόπιν, τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν, και τις βάζετε σε μια λεκανίτσα με νερό και χυμό λεμονιού.
Όταν καθαρίσετε όλες τις αγκινάρες, τις βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το νερό, το ξίδι, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα και τους κόκκους πιπεριού. Τις αφήνετε να βράσουν περίπου για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Ελέγχετε αν είναι έτοιμες τσιμπώντας τες με ένα πιρούνι.
Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις απλώνετε πάνω σε μια πετσέτα να κρυώσουν. Στο μεταξύ βράζετε τα βαζάκια μέσα σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό για να αποστειρωθούν. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα με τσιμπίδα και τα αναποδογυρίζετε σε πετσέτα να στραγγίξουν καλά.
Στρώνετε τις αγκινάρες στα βαζάκια, τα σκεπάζετε με πετσέτα και τα αναποδογυρίζετε ξανά, ώστε οι αγκινάρες να βγάλουν και τα τελευταία υγρά τους. Τέλος, τις καλύπτετε μέχρι πάνω με το ελαιόλαδο, ρίχνοντάς το αργά ώστε να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες αέρα.
Κλείνετε τα βαζάκια και αφήνετε τις αγκινάρες για 15 ημέρες να βγάλουν όλα τα αρώματά τους. Μετά είναι έτοιμες για κατανάλωση.

Πηγή: olivemagazine.gr – Σιμόνη Καφίρη

 

Previous Post

Ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά

Next Post

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι

Next Post
Ντολμαδάκια με ρύζι μαζί με φρέσκα μυρωδικά

Γλυκό του κουταλιού νεράντζι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ