Υλικά
20 μικρές αγκινάρες άγριες ή ήμερες
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξύδι άσπρο
Χυμό 2-3 λεμονιών (για το μαύρισμα)
3 κουταλάκια αλάτι
Μέθοδος εκτέλεσης
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες μια μια από τα εξωτερικά φύλλα και τις τρίβουμε για λίγο με τις κούπες λεμονιού, για να μην μαυρίσουν.
Τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Βράζουμε για 3 λεπτά, αν είναι μικρές , για 4 λεπτά, αν είναι μεγάλες.
Μόλις κρυώσουν, βάζουμε τις αγκινάρες μαζί με το ζωμό τους σε βάζα αποστειρωμένα.
Διατηρούνται για 1 χρόνο.
Πηγή: tastefull.gr