Υλικά
6 αγκινάρες καθαρισμένες από φύλλα και χνούδια, κομμένες στα 4 ή στα 6 ή 500γρ. πάτους αγκινάρας κατεψυγμένους, κομμένους στη μέση
5 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες, σε μέτριους κύβους
500γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη, ψιλοκομμένη
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες, τον αρακά, και τις πατάτες.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά μέχρι να καλυφθούν με το λάδι.
Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά πάρουν βράση, προσθέτετε όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν μέχρι τη μέση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τον άνηθο προς το τέλος του μαγειρέματος.
Πηγή: olivemagazine.gr – Συνταγή: Γεωργία Κοφινά – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Elena Jeffrey