Υλικά Συνταγής
1 φλ. ελαιόλαδο
8 αγκινάρες
600 γραμ. φρέσκα κουκιά
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μάραθο
1 κ.σ. αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά λεμονάτα καθαρίζουμε πρώτα τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι και 1 λεμόνι στυμένο (για να μη μαυρίσουν).
Καθαρίζουμε τα κουκιά από τις ίνες και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. Αυτό το κάνουμε για να μη μαυρίσουν όσο θα βράζουν με τις αγκινάρες.Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το 1/2 ελαιόλαδο για τις αγκινάρες με φρέσκα κουκιά και σοτάρουμε ελαφρά για 3-4 λεπτά το ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τις αγκινάρες και τα κουκιά.
Συμπληρώνουμε 2 φλιτζ. τσαγιού νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.
Διαλύουμε το αλεύρι με το χυμό λεμονιού. Περιχύνουμε τα αγκιναροκουκιά και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι για να δέσει η σάλτσα με τη θερμοκρασία.
Διαβάστε περισσότερα: argiro.gr