Υλικά:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού,
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού,
λίγο αλάτι,
1 1/2 φλιτζάνι νερό κ
Και για το σιρόπι θα χρειαστούμε
4 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές της σούπας μέλι,
1 ξύλο κανέλα.
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε με την παρασκευή του σιροπιού.
Το βράζετε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύτε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτετε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύτε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Καίτε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι.
Βουτάτε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνετε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνετε την παλάμη σε γροθιά.
Ρίχνετε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζετε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν.
Πηγή: athensmagazine.gr