Υλικά:
250 γρ.φασόλια ελληνικά
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα οκτώ
250 γρ.χυμό ντομάτας
30 γρ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
1 φύλλο δάφνης ή 1 κ.γλυκού ξερό δυόσμο
πολύχρωμο πιπέρι σε κόκκους
ταμπάσκο ή μπούκοβο
αλάτι
φέτες πορτοκάλι για το σερβίρισμα
Επί το έργον:
Βάζουμε τα φασόλια σε μια λεκάνη με νερό και τα αφήνουμε όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με λίγο αλάτι να βράσουν για 40 λεπτά περίπου μέχρι λίγο να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε ξανά.
Βάζουμε πάλι νερό στην κατσαρόλα κρύο, ρίχνουμε τα λαχανικά, τη δάφνη, το μπούκοβο, το πιπέρι σε κόκκους, το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό ντομάτας το κρεμμύδι και αφού πάρουν βράση ρίχνουμε τα φασόλια και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν.
Στο τέλος αλατίζουμε και προσθέτουμε το λεμόνι.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί λίγο το φαγητό πριν σερβίρουμε
Πηγή: agiameteora.net