ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
200 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
¼ κ.γ. κύμινο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ζεματίζουμε τις σουπιές για 2-3 λεπτά σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τις αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ.
2 Καθαρίζουμε, κόβουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι.
3 Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
4 Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και τις σουπιές σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφού βγάλουν τα υγρά τους και έρθει σε βρασμό το περιεχόμενο της κατσαρόλας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30-35 λεπτά.
5 Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι σουπιές, προσθέτουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και μπαχαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι.
6 Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα του. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε κι άλλο λεμόνι, ανάλογα με το γούστο μας.
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com