ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
1 κιλό σπανάκι, φρέσκο, καθαρισμένο
600 ml ζωμός, λαχανικών
50 ml κρασί, λευκό
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ξερό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
¼ κ.γ. κύμινο
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.
2 Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
3 Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κύμινο, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και σιγοβράζουμε για 35 με 40 λεπτά.
4 Tα τελευταία 15 με 20 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο μαζί με το σπανάκι και αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμισθούν τα περισσότερα υγρά και να δέσει ελάχιστα η σάλτσα.
5 Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές.
Πηγή: giorgostsoulis.com