Υλικά
Αυγά 5
Ζάχαρη 1 κούπα
Σπορέλαιο 1 κούπα
Γάλα Εβαπορέ μισή κούπα
Πορτοκάλι μισή κούπα χυμό φρέσκο
Βανίλια 1
Αλεύρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γραμμάρια
Για το γλάσο
Σοκολάτα 400 γραμμάρια νιφάδες λευκή
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Κουβερτούρα 100 γραμμάρια
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν, να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα και το χυμό.
Τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και την βανίλια.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα άλλα 5 λεπτά.
Το βγάζουμε το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλάσο:
Λιώνουμε τα 400 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας λευκής σε μπεν μαρι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε πάνω στο κέικ.
Συνεχίζουμε και λιώνουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρι και την τοποθετούμε σε σακουλάκι, το κόβουμε στην γωνία και κάνουμε γραμμές πάνω στην λευκή σοκολάτα!
Πηγή: daddy-cool.gr – Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou