Υλικά
Για τη συνταγή
8 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
2 κουτ. σουπ. κονιάκ
1 κουτ.γλυκ. κανέλα
1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουτ. σουπ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.
- Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, την κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.
- Αφήνετε το γλυκό να σταθεί και να ποτίσει το σιρόπι, για 20 λεπτά, και σερβίρετε.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να σερβίρετε την καρυδόπιτα με παγωτό βανίλια ή με χτυπημένη γιαουρτοσαντιγί.
Πηγή: mirsini.gr