Σάββατο, 17 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αφράτα μουστοκούλουρα

Πανεύκολα αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι, ό,τι πρέπει για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή για πάρουν τα παιδιά στο σχολείο.

12/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αφράτα μουστοκούλουρα
0
SHARES
Share on Facebook

Φωτογραφία: Πέτρος Αδριανόπουλος

Food styling: Τίνα Webb

Υλικά

Τεμάχια: 50

  • 250 ml πετιμέζι
  •  250 ml ελαιόλαδο απαλό
  •  250 ml φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  •  2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
  •  περίπου 1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  50 ml μπράντι
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  •  1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα αφράτα μουστοκούλουρα για αρχή μουλιάζουμε τις σταφίδες στο μπράντι (αν βάλουμε).
  2. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το πετιμέζι με το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες με το μπράντι (αν βάλουμε – αλλιώς μόνο το μπράντι). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
  7. Τα αραδιάζουμε πάνω στη λαδόκολλα, αφήνοντας μια σχετική απόσταση μεταξύ τους.
  8. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα μουστοκούλουρα να κρυώσουν καλά και τα διατηρούμε σε δοχείο για τρόφιμα που κλείνει καλά.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Χαλβάς με μαύρη σοκολάτα

Next Post

Μαρμελάδα σύκο: Οι συμβουλές της Εύης Βουτσινά και 4 συνταγές

Next Post
Μαρμελάδα σύκο: Οι συμβουλές της Εύης Βουτσινά και 4 συνταγές

Μαρμελάδα σύκο: Οι συμβουλές της Εύης Βουτσινά και 4 συνταγές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ