Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.

Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.

Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.

Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφράτα και πεντανόστιμα χατσαπούρια από τον Πόντο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)
Αφήνουμε να φουσκώσει. Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια. Αλευρωνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε με πλάστη. Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.

Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγει η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.
Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά

Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μοιραστείτε το άρθρο